24 uur per dag bereikbaar via tel 06 28 06 95 84

  Coronavirus update 27-3-20

  Beste zwangere en partner,

  De beroepsorganisatie voor verloskundigen (KNOV) heeft strikte adviezen opgesteld met betrekking tot het coronavirus. Alle verloskundigen in Nederland houden zich hieraan.
  Elke dag wordt opnieuw de situatie bekeken en kunnen er zaken wijzigen. Hou daarom onze website (nieuws) en de social media van onze praktijk in de gaten, zodat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

  Spreekuren
  Cliënten die de komende weken een afspraak hebben op de praktijk, worden in de dagen vóór deze afspraak gebeld door de verloskundige. Tussen 16-27 weken zijn medisch gezien geen controles noodzakelijk en deze worden dan ook niet gedaan.
  Controles die wel plaatsvinden, worden zo kort mogelijk gehouden. Dit betekent dat we alleen je bloeddruk en je buik controleren. Vragen beantwoorden doen we telefonisch.
  Wij vragen je daarnaast ook om alleen naar deze controle toe te komen en geen partner of kinderen mee te nemen. Met het thuisfront beeldbellen, tijdens bijvoorbeeld een echo, mag natuurlijk altijd.
  Alleen strikt noodzakelijke echo-afspraken blijven staan.
  Niet essentiële afspraken zoals pretecho’s en het plaatsen van een spiraaltje komen te vervallen.
  Bloed prikken bij Diagnostiek voor U kan enkel op afspraak (040-2141202) en enkel op één van de hoofdlocaties.
  Ben je verkouden, moet je hoesten of heb je koorts, dan geef dit aan als we je bellen. Samen bekijken we dan of je afspraak door moet gaan of verzet kan worden.

  Bevalling
  De keus voor een thuis- of ziekenhuisbevalling blijft. Gelukkig zijn er op dit moment in onze regio nog geen capaciteitsproblemen in de ziekenhuizen. Mocht je vanwege de situatie de plaats van bevalling opnieuw overwegen, dan bespreken we dat graag met je.
  Wanneer je gaat bevallen mag er voorlopig maar één begeleider bij de geboorte (en überhaupt in het ziekenhuis) aanwezig zijn, dus ook niet op de gang of ergens anders in het ziekenhuis. Ook kraamvisite meteen na de bevalling in het ziekenhuis is niet toegestaan. Moet je langer in het ziekenhuis blijven, dan gelden de regels die in het ziekenhuis worden gehanteerd.
  Ben je als zwangere of partner verkouden, moet je hoesten of heb je koorts op het moment dat de bevalling start, dan geef dit op tijd bij ons aan zodat wij onze voorzorgsmaatregelen kunnen treffen.

  Kraambed
  De controles in de eerste week na de bevalling zullen we zoveel mogelijk telefonisch doen. Indien noodzakelijk komen we uiteraard langs. De kraamzorgorganisaties vragen je om geen bezoek te ontvangen terwijl de kraamverzorgende aanwezig is.
  De hielprik bij jullie kindje wordt gewoon uitgevoerd. De gehoorscreening zal echter naar een later moment verzet worden.
  Ben je als kraamvrouw of partner verkouden, moet je hoesten of heb je koorts, dan geeft dit bij ons en de kraamzorgorganisatie aan.

  Algemeen
  Voor zwangeren gelden verder dezelfde maatregelen als voor niet-zwangeren. Hou daarom het nieuws in de gaten en volg de algemene richtlijnen van het RIVM.
  Voor veel gestelde vragen over corona en zwangerschap kun je terecht op
  www.allesoverzwanger.nl/veel-gestelde-vragen-over-het-coronavirus

  Als praktijken in de regio doen wij hard ons best om de kans op besmetting en daarmee verspreiding van het virus zo klein mogelijk te houden. Wij hebben met elkaar afgesproken elkaar te helpen wanneer er onverhoopt toch verloskundigen zijn die ziek worden.

  Wij beseffen dat we een hoop van jullie vragen in deze tijd. Alle maatregelen worden genomen om iedereen zo gezond mogelijk te houden. Maar het is niet de manier waarop wij jullie tijdens deze bijzondere periode hadden willen begeleiden.
  Wij willen jullie bedanken voor jullie begrip en de steun die we al hebben mogen ervaren en hopen samen met jullie dat deze nare periode snel voorbij gaat.

  Uiteraard blijven we gewoon 24/7 bereikbaar. Aarzel niet om te bellen met jullie vragen en zorgen. We zullen je altijd langs laten komen of bezoeken als dat nodig is.

                                                                           

  Coronavirus

  Nu het coronavirus ook Nederland heeft bereikt, zullen wij hier binnen de praktijk extra alert op zijn en onze voorzorgsmaatregelen treffen. Dit houdt onder andere in dat wij, naast de gebruikelijke hygiënemaatregelen, voorlopig geen handen zullen schudden.

  Heb je koorts en/of luchtwegklachten (zoals hoesten of kortademigheid) én ben je de afgelopen 14 dagen in één van de risicogebieden geweest óf in contact geweest met iemand met het coronavirus, dan vragen we je om telefonisch contact op te nemen met je huisarts en met ons.
  Volg de laatste informatie over het coronavirus via de website van het RIVM.

  Het RIVM geeft aan dat er op dit moment gelukkig geen aanwijzingen zijn dat het coronavirus het risico op een miskraam of aangeboren afwijkingen verhoogd.

   

  02-03-2020
   

  Zwanger in Zuid Oost Brabant: nieuwe website

  In de regio Zuid Oost Brabant wordt nauw samengewerkt tussen alle ketenpartners betrokken bij de geboorte van een kind. Er is nu een gezamenlijke website waar je veel informatie terug kan vinden over zwangerschap, geboorte en de kraamperiode. Daarnaast staan alle werkafspraken en gezamenlijke richtlijnen op deze website.

  Neem eens een kijkje op ZiZoBrabant (Zwanger in Zuid Oost Brabant). 

  Nieuw: spiralen bij Kinderrijk Meerhoven

  Nieuw bij Kinderrijk Meerhoven! 
  Vanaf juni 2019 starten wij met het plaatsen van spiraaltjes binnen onze praktijk. Zowel het recept uitschrijven, de plaatsing van het spiraaltje als de echoscopische controle erna kan door ons gebeuren. Iedereen is welkom om hiervoor een afspraak te maken, ook als je (nog) niet bekend bent in onze praktijk. 
  Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen.

  Bereikbaarheidsinfo

  24 uur per dag bereikbaar via
  tel 06-28069584

  Verloskundige praktijk Kinderrijk Meerhoven
  SGE Meerhoven (1e verdieping, lift aanwezig)
  Meerwater 27
  5658 LP Eindhoven

  Midwifery practice Eindhoven
  SGE International
  Strijp-S Videolab 4.042 - Torenallee 20
  5617 BC Eindhoven

  E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Spreekuren

  Onze spreekuren zijn op maandag tot en met vrijdag. Ook in de avond. Echo’s in eigen praktijk

  Banner-BIG-300x250pxKeur KNOV-verloskundigenpraktijk

  H4i Network O logo ClosingTheGap rgb