24 uur per dag bereikbaar via tel 06 28 06 95 84

  Verhuizing

  Vanaf 1 april aanstaande verhuist SGE International naar een nieuwe locatie en wij verhuizen mee.
  Het nieuwe adres wordt:

  SGE-International / SGE de Parade
  Dominee Theodor Fliednerstraat 133
  5631 MD Eindhoven

  Uiteraard blijft onze locatie binnen SGE Meerhoven gewoon bestaan.

  Coronavirus update 22 januari 2021

  Beste zwangere en partner,

  De beroepsorganisatie voor verloskundigen (KNOV) heeft strikte adviezen opgesteld met betrekking tot het coronavirus. Alle verloskundigen in Nederland houden zich hieraan.
  Bij nieuwe adviezen vanuit de overheid wordt opnieuw de situatie bekeken en kunnen er zaken wijzigen. Hou daarom onze website (nieuws) en de social media van onze praktijk in de gaten, zodat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.
  Voor algemene informatie over het coronavirus kijk je op de website van het RIVM of op de website op Allesoverzwanger.nl

  Spreekuren
  In principe vinden alle afspraken plaats op de praktijk, behalve het intake gesprek (vanwege de duur van deze afspraak) en de nacontrole. Mocht je bepaalde andere afspraken ook liever telefonisch door laten gaan, dan mag je dat altijd aangeven. 

  Aan cliënten die de komende weken een afspraak hebben op de praktijk, wordt het volgende gevraagd:
  -Komt niet te vroeg naar de afspraak, maximaal 5 minuten van tevoren. Op deze manier kunnen we het aantal mensen in de wachtkamer beperken.
  -Desinfecteer of was je handen bij binnenkomst in het gezondheidscentrum.
  -Kom zoveel mogelijk alleen naar de afspraak.  
  -Kom je als partner toch mee naar de afspraak, probeer dan de 1,5 meter afstand tot ons te respecteren.
  -Ben je verkouden, moet je hoesten, heb je koorts of een plots verlies van geur of smaak, dan bel ons zodat we kunnen kijken of je afspraak verzet kan worden.

  Vanaf 1 december is het dragen van een mond-neus-masker verplicht binnen alle openbare gebouwen. Dit geldt voor alle SGE gezondheidscentra, ziekenhuizen en ook voor Diagnostiek voor U. Uiteraard met uitzondering van de barende zelf. 

  Ben je net terug uit een ander land?  
  Voor de meeste landen geldt dat voor terugkomst naar Nederland een negatieve Covid-19 test verplicht is. Daarnaast moet je ook 10 dagen in quarantaine. Dit geldt ook als je geen klachten hebt of een negatieve Covid-19 test had. Heb je in deze 10 dagen een afspraak bij ons, dan overleg met ons of je afspraak verzet kan worden. 
  Kijk voor de actuele reisadviezen op de website van de Rijksoverheid.

  Het is mogelijk een afspraak te maken voor een het plaatsen van een spiraaltje. 
  Bloed prikken bij Diagnostiek voor U kan enkel op afspraak (online of telefonisch 040-2141149) en enkel op bepaalde locaties.
  Bij afspraken in het ziekenhuis wordt ook gevraagd om alleen te komen, tenzij het echt niet anders kan.

  Omdat onze medische zorg voor gaat, is het op dit moment niet mogelijk om een afspraak voor een pretecho te maken.   

  Bevalling
  De keus voor een thuis- of ziekenhuisbevalling is gelukkig al die tijd gebleven. We hebben in onze regio geen capaciteitsproblemen ervaren. 
  In het ziekenhuis mag je slechts 1 begeleider meenemen naar de bevalling.  
  Mocht je langer in het ziekenhuis moeten blijven, dan gelden qua bezoek de regels die in het betreffende ziekenhuis worden gehanteerd.
  Ben je als zwangere of partner verkouden, moet je hoesten, heb je koorts of plots verlies van geur of smaak op het moment dat de bevalling start, dan geef dit op tijd bij ons aan zodat wij onze voorzorgsmaatregelen kunnen treffen.

  Kraambed
  Wij verrichten de noodzakelijke kraambedcontroles.     
  De kraamzorgorganisaties vragen je om geen bezoek te ontvangen terwijl de kraamverzorgende aanwezig is. 
  De hielprik en gehoorscreening bij jullie kindje worden gewoon uitgevoerd. 
  Ben je als kraamvrouw of partner verkouden, moet je hoesten, heb je koorts of plots verlies van geur of smaak, dan geeft dit bij ons en de kraamzorgorganisatie aan.

  Avondklok
  Vanaf zaterdag 23 januari geldt in Nederland een avondklok. Deze gaat in ieder geval tot 10 februari gelden.
  De avondklok betekent dat je tussen 21:00 en 4:30 alleen naar buiten mag als dit noodzakelijk is.
  Algemene informatie over de avondklok kun je vinden op de website van de Rijksoverheid.

  Als zwangere kan het nodig zijn dat je vanwege de bevalling of een andere medische reden tussen 21:00 en 4:30 naar buiten moet. Bij controle moet je dan bepaalde documenten kunnen laten zien. Wij raden je daarom ook aan om nu alvast de 'Eigen verklaring avondklok' uit te printen en zover mogelijk in te vullen voor zowel jezelf als je partner. 
  Daarnaast is het verstandig om je zwangerschapsverklaring daarbij te bewaren als extra bewijs.
  Tip: heb je oppas nodig als je om een medische reden tijdens de avondklok naar buiten moet? Laat ook deze persoon dan alvast de 'Eigen verklaring avondklok' invullen. Dat scheelt weer tijd op het moment dat het nodig is.

  Uiteraard beschikken wij ook over de toestemming en nodige documenten om tijdens de avondklok op pad te kunnen.
  De avondklok is geen reden om niet meer in de avond te bellen als je vragen of klachten hebt die niet tot de volgende ochtend kunnen wachten. Wij kunnen ten alle tijde gewoon naar je toekomen als dat nodig is. 

  Vaccinatie
  Uit studies zijn geen aanwijzingen gekomen dat een coronavaccinatie tijdens de zwangerschap nadelige gevolgen heeft. Maar omdat er nog weinig over bekend is, raadt men het op dit moment voor de zekerheid nog af. Het advies is om je na de zwangerschap te laten vaccineren.
  Heb je gezondheidsproblemen waardoor je een hogere kans hebt om ernstig ziek te worden van corona? Of heb je in je werk een grote blootstelling aan corona? Dan zijn de voordelen van vaccineren tijdens de zwangerschap misschien groter dan de (theoretische) nadelen. Overleg met je arts of bedrijfsarts of vaccinatie tijdens de zwangerschap toch beter is.
  Vaccineren als je borstvoeding geeft, is geen enkel probleem.
  Heb je een kinderwens? Na de vaccinatie hoef je niet te wachten om zwanger te worden.
  Alle informatie over de vaccinaties vind je terug op de website van het RIVM.

  Algemeen
  Als praktijken in de regio doen wij hard ons best om de kans op besmetting en daarmee verspreiding van het virus zo klein mogelijk te houden. Wij hebben met elkaar afgesproken elkaar te helpen wanneer er onverhoopt toch verloskundigen zijn die ziek worden.

  Wij beseffen dat we een hoop van jullie vragen tijdens deze nare periode. Alle maatregelen worden genomen om iedereen zo gezond mogelijk te houden. Maar het is niet de manier waarop wij jullie tijdens deze bijzondere periode graag willen begeleiden.

  Uiteraard zijn we, zoals altijd, 24/7 bereikbaar. Aarzel niet om te bellen met jullie vragen en zorgen. We zullen je altijd langs laten komen of bezoeken als dat nodig is.

                                                                           

  Zwanger in Zuid Oost Brabant: nieuwe website

  In de regio Zuid Oost Brabant wordt nauw samengewerkt tussen alle ketenpartners betrokken bij de geboorte van een kind. Er is nu een gezamenlijke website waar je veel informatie terug kan vinden over zwangerschap, geboorte en de kraamperiode. Daarnaast staan alle werkafspraken en gezamenlijke richtlijnen op deze website.

  Neem eens een kijkje op ZiZoBrabant (Zwanger in Zuid Oost Brabant). 

  Nieuw: spiralen bij Kinderrijk Meerhoven

  Nieuw bij Kinderrijk Meerhoven! 
  Vanaf juni 2019 starten wij met het plaatsen van spiraaltjes binnen onze praktijk. Zowel het recept uitschrijven, de plaatsing van het spiraaltje als de echoscopische controle erna kan door ons gebeuren. Iedereen is welkom om hiervoor een afspraak te maken, ook als je (nog) niet bekend bent in onze praktijk. 
  Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen.

  Bereikbaarheidsinfo

  24 uur per dag bereikbaar via
  tel 06-28069584

  Verloskundige praktijk Kinderrijk Meerhoven
  SGE Meerhoven (1e verdieping, lift aanwezig)
  Meerwater 27
  5658 LP Eindhoven

  Midwifery practice Eindhoven
  SGE International
  Dominee Theodor Fliednerstraat 133
  5631 MD Eindhoven

  E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Spreekuren

  Onze spreekuren zijn op maandag tot en met vrijdag. Ook in de avond. Echo’s in eigen praktijk

  Banner-BIG-300x250pxKeur KNOV-verloskundigenpraktijk

  H4i Network O logo ClosingTheGap rgb